Mikä kommunikaatioteknologia voittaa?

IoT hypestä on siirrytty käytännön digitalisointiin. Liitettyjen laitteiden määrä ja tiheys kasvavat nopeasti, mikä johtaa massiivisen IoT:n aikakauteen. Silti ei ole selvää, mikä kommunikaatioteknologia on voittaja kilpajuoksussa. On monia teknologioita, kuten NB-IoT, LoRa, Sigfox ja 5G. Mikä näistä vastaa parhaiten massiivisen IoT: n tuleviin haasteisiin.

Vastaus ei ole niin monimutkainen kuten saatetaan olettaa. Suurin osa tämänhetkisistä ja tulevista tekniikoista soveltuu niiden erityiseen tarkoitukseen ja niillä tulee olemaan oma paikkansa. Esimerkiksi adaptiivinen ”mesh” verkkotekniikka on paras valinta, kun tarvitaan paljon antureita pienellä maantieteellisellä alueella ja kun tiedonsiirtokustannuksilla on oleellinen vaikutus elinkaaren kustannuksissa.
Aiheesta kerrotaan lisää Northstream White Paperissa. Dokumentti kuvaa eri liitettävyysvaihtoehtojen eroja ja sitä miten ne täydentävät toisiaan.

Lataa Northstream White Paper – Massive IoT: different technologies for different needs

Jaa tämä artikkeli