Kokoonpanon prosessit näkyviksi langattomilla antureilla

Sensoan esitteli Alihankintamessuilla IT-Line Manufacturing -osastolla esimerkin yksinkertaisesta tavasta, jolla manuaalisen kokoonpanon vaiheita voidaan seurata. Messuilla tuotteena käytettiin pieniä LED-lamppuja, joita messuvieraat kokosivat IT-Line Manufacturing -työpisteessä. Kokoonpano-ohjeeseen tutustumisen jälkeen kokoonpanija painoi langatonta aloitusnappia, kokosi lampun, sytytti sen ja laittoi työpisteen vasemmalla reunalla näkyvään langattomaan valoanturiin. Mikäli lampun valo oli riittävän kirkas niin lampun voitiin todeta olevan oikein kootun ja aika talletettiin AWS:n tietokantaan. Kokoonpano-aika näytettiin reaaliaikaisesti sekunteina sekä graafisesti tavoiteaikaan verrattuna.

Kun valmistuslinjan, työryhmän tai työpisteiden tavoitteet tuodaan näkyviksi reaaliaikaisesti, voidaan prosessin ongelmat havaita ja korjata nopeasti.

Jaa tämä artikkeli