Bamomas –   dataa akuista ja etua liiketoiminnalle

Bamomas on suomalainen teknologiayritys, joka on erikoistunut kokonaisvaltaisiin akkukaluston analytiikkaratkaisuihin. Teollisuusakut ovat avainkomponentteja, joita ei usein valvota, analysoida tai hallita aktiivisesti. Tämä aiheuttaa tarpeettomia kustannuksia, turvallisuusongelmia ja ylimääräistä resurssien käyttöä.

Yhteistyössä Sensoanin kanssa Bamomas on kehittänyt langattoman akkuanturiratkaisun, joka mahdollistaa 24/7 akkutietojen etäkeräyksen valtaosasta teollisista lyijyhappo- ja Ni-Cd-akuista. Esitellyssä akkuanturimallissa +B01 on luotettava teollinen Wirepas Massive mesh -verkkoyhteys ja se on integroitu saumattomasti Bamomasin etäanalytiikkaalustaan. Anturit keräävät akun jännite-, virta-, lämpötila- ja elektrolyyttitasotietoja korkealla resoluutiolla ja varmistavat, että akun kuntoa voidaan hallita ja ylläpitää ennakoivasti. Langattomilla antureilla on alhainen virrankulutus ja ne on helppo ja nopea asentaa. Jokainen +B01 on varustettu integroidulla muistilla, joka pystyy tallentamaan useiden kuukausien akkutietoja langattoman verkon vikojen varalta.

Bamomas-akkusensorin kehitys oli monimutkaisempaa kuin monen muun IoT-laitteen. Ratkaisimme haastavat vaatimukset Sensoanin tiimin syvän tietämyksen ja kokemuksen ansiosta. Sensoanin tiimin sitoutuminen ja ammattitaito koko projektin ajan antoivat meille mahdollisuuden keskittyä liiketoimintaamme.” sanoo Bamomasin toimitusjohtaja Pavel Marek.

Bamomas-antureita voidaan käyttää akkumittauksiin erilaisissa teollisissa sovelluksissa, esimerkiksi trukkien akkujen valvonnassa materiaalinkäsittelyteollisuudessa, UPS-akun valvonnassa, akun seurannassa liikkuvassa kalustossa, golfkärryjen akun seurantaan, apuveneen akkujärjestelmän valvontaan jne.  Bamomas tekee jo yhteistyötä monien johtavien teollisuusyritysten kanssa tarjoamalla niille akun etäanalytiikkaa ja täydellisen valikoiman ratkaisuja, mukaan lukien akkutunnistin, akkujen analytiikka-alustan sekä liitäntävaihtoehdot, jotka mahdollistavat tärkeiden tietojen johdonmukaisen ja luotettavan siirron.

Akun kunnon ja suorituskyvyn saaminen näkyviin mahdollistaa akun toimintahäiriöiden ja väärän käytön havaitsemisen ajoissa. Se auttaa myös ennustamaan akun käyttöikää ja tunnistamaan akun ennenaikaisen vanhenemisen, maksimoimaan akun käyttöiän, suunnittelemaan huoltoa ja ehkäisemään mahdollisia turvallisuusongelmia. Lisätietoja akkujen valvonnasta osoitteessa www.bamomas.com .

Jaa tämä artikkeli