Sensoan Palvelualusta liikkuvaan(kin) tiedon keruuseen

Sensoanin uusi tiedonkeruuratkaisu auttaa yrityksiä seuraamaan arvokkaiden tuotteidensa elinkaarta tehtaalta kuljetusten kautta käyttöön.

Haaste: Miten saada tuote tehtaalta käyttöön ilman haavereita. Varastointi,  kuljetus, nostot, varastointi, asennus, käynnistys ja käyttö. Onko suunnittelussa varauduttu näihin elinkaaren vaiheisiin? Entä kriittinen kunnossapito-  olosuhdetieto käytön aikana?

UTU Oy esittelee Jyväskylän Sähkömessuilla 5.2. – 7.2.  muuntamon etäkunnonvalvontaa, joka on räätälöity ratkaisu Sensoanin tiedonkeruuratkaisusta. Tässä käyttötapauksessa painottuu käytönaikainen seuranta- ja tiedonkeruu, mutta laitteiston avulla muuntamon matkaa ja olosuhteita voidaan seurata jo tehtaalta asennuspaikalle.

Varsinainen tiedonkeruulaite toimii tilanteesta riippuen akun varassa useita kuukausia. Tuotteen reittiä ja olosuhteita, mm. tärähdyksiä voidaan seurata helppokäyttöisen käyttöliittymän kautta. Kun seurattava tuote on käytössä ja tiedonkeruu kytketty verkkosähköön, laitteisto jatkaa tiedonkeruutyötään ja auttaa esimerkiksi ennakoivassa kunnossapidossa. Vaihtoehtoisesti laite voi seurata kuljetusta asennettuna kuorma-autoon tai perävaunuun ja raportoida olosuhdekriittisen lastin tilaa. Laitteeseen voidaan liittää langallisia ja langattomia antureita, joilla mittatietoa saadaan tarvittaessa kymmenistä tai sadoista mittapisteistä. 

Sensoanin liikkuva tiedonkeruuratkaisu laitteineen ja palveluineen kehitetään yhteistyössä Sade Innovations Oy:n  kanssa ja tulee myyntiin kevään aikana.

Lisätietoa UTU OY:n muuntamon etäkunnonvalvonnasta UTU:n verkkosivuilta.

Jaa tämä artikkeli